Picture
 De Aphrodite van Santorini ( auteur Guido Bindels )

‘Hij verraste de twee volledig en haalde uit met een grote haal. Geslachtsdeel en linkerhand vlogen door de lucht, een lucht die alleen nog maar naar zwavel rook’.

De Aphrodite van Santorini is geschreven met een intensiteit die je doet vergeten dat je een boek aan het lezen bent.  Een spannende spirituele roman over hoe een droom geen droom lijkt te zijn maar een herinnering , over de vechtlust van een moeder voor haar kind, over hartstochtelijke liefde en intense haat.
Een reis naar het Griekse Santorini  zal voor donderslagen en bliksem  zorgen en de levens van een gedesillusioneerde journalist en een ontroostbare moeder voorgoed aan elkaar verbinden.

Tijdens het lezen ontstaat de onbedwingbare behoefte de afloop te willen weten van iets,  wat maar niet af lijkt te lopen.
In mijn buik voel ik een serieuze kriebel om een vlucht te boeken naar Santorini.
Ik wil de kleuren zien, de patchouli ruiken en de hartstocht voelen. Ik wil daar zijn..



Picture
Stemmen van de ziel (auteur Hans Siepel)

Vergeten waarheid van dementie

Wat moet je doen om je ziel te begrijpen en verstaan? Zet het verlangen en de wens naar ontkenning van je af en breng een diep respect op voor dat wat daadwerkelijk is. Over hoe onvoorstelbaar die werkelijkheid en waarheid soms ook is, gaat dit boek. (bron:nawoord blz. 191)

Dit boek gaat over liefde, respect en oerkracht. Moed en oerkracht van de schrijver die op ontroerende wijze het verhaal verteld over zijn moeder. Over hoe hij haar heeft begeleid door de nevelen van haar dementie. De kracht van deze vrouw, zij verteld haar verhaal op een wonderlijke verbijsterende manier. Als lezer luister je als vanzelf. 191 pagina’s luister je ademloos naar een bijzonder ontroerend verhaal. En ook na het lezen van dit boek houd het je vast en leert het je luisteren naar de stem van je ziel.

Durf te luisteren naar de ziel en dementie krijgt zoveel meer betekenis dan ‘een ziekte van de hersenen’.



Picture
Een wonderlijke slinger, geurend naar rozen en vol vitamienen

In de media kom ik regelmatig deze oneliner tegen:

Het leven is een feest en je mag zelf je slingers ophangen.

Of deze:

Wonderen bestaan, je mag ze zelf creëren

Oorspronkelijk staat er op de plek waar ik het woord mag schrijf, het woord moet maar ik hou niet van moeten dus kies ik hier voor mogen..

Om je eigen slingers op te hangen en wonderen te creëren mag je hulp vragen.  Ria Verdurmen schreef twee prachtige boeken die de lezer zullen inspireren tot het uitkiezen van de mooiste slingers.  Voetstappen naar het licht en Er loopt een engel op uw pad zijn twee boeken geschreven in liefde en licht over het leven, de dood, engelen en gidsen. Over begeleid worden bij je dagelijkse bezigheden en hoe je hierom mag vragen.

Mooie zinnen, liefdevolle woorden aan Ria doorgegeven uit de sferen. Via automatisch schrift tekent Ria de teksten op.

In het slotwoord van Voetstappen naar het licht schenkt zij de lezer een bos rozen:Een rode roos voor bezegelde liefde, een witte roos voor totale zuiverheid, een gele roos voor nieuwe energie en een oranje roos voor sprankelende nieuwe ideeën.

In Er loopt een engel op uw pad noemt zij de teksten ‘spirituele vitamientjes’.



Picture



De
dag waarop mijn vader een engel werd. Auteur: Marie-claire
van der Bruggen.

 “Mijn vader keek
me glimlachend aan en zei:
‘Je hebt het goed begrepen. Dit is nu mijn thuis
en ik zie mijn leven op aarde
nu als een reis die ik gemaakt heb. Een van de
vele reizen overigens die ik in
het verleden gemaakt heb om te kunnen ervaren
hoe het is om mens te zijn.


Een uit het hart gegrepen boek waarin de schrijfster de lezer meeneemt op reis. Een
hele bijzondere reis waarmee zij terugblikt op 
de laatste levensdagen van haar
vader. Na zijn dood houden vader en
dochter contact. Marie-claire maakt ons
deelgenoot van de communicatie die zij
heeft met haar vader.  Zo krijgen wij
meer duidelijkheid over wat er allemaal met ons gebeurt tijdens
ons sterven enhoe het met ons verder gaat na onze
dood.






Picture



De beste leerlingen krijgen de moeilijkste opgaven’

Marian van den Beuken schrijft in haar boek Hooggevoeligheid als kracht op heldere wijze over de gevoeligheid van de zintuiglijke waarnemingen en dat het belangrijk is hiermee om te kunnen gaan en ook moeilijk.
Om je eigen hooggevoeligheid te ontdekken, herkennen en erkennen, beschrijft zij haar eigen ervaringen met hooggevoeligheid alsmede ook meditatieoefeningen die zowel voor de beginner als gevorderde mens plezierig zijn om te doen.

Een boek om te lezen en herlezen. Het leert je vliegen in je eigen tijd.

Over de schrijfster:
Marian van den Beuken nodigt de lezer uit om op een positieve manier naar zichzelf te kijken als ( hooggevoelig) persoon. Om op een eigen manier en in een eigen tempo de wereld en de innerlijke kracht  te ontdekken. Hierbij wil ik opmerken dat ik er bewust voor kies hooggevoelig tussen haakjes te zetten omdat ik van mening ben dat het boek voor alle geïnteresseerden in dit onderwerp, een aanrader is.
Eerder verschenen boeken van haar zijn: Hooggevoeligheid als uitdaging en Hooggevoeligheid als levenskunst